Over Ruben

I know myself as I AM! An eternal being with a human experience. This empty space inside of my body has no colour our a gender. It just IS. Within there are no differences.  You and I are only Awareness, living an earthly human experience.

Remeber this in every contact and in each situation…I AM! – Ruben Post

En wie is Ruben? Dat is een goede vraag?

Ach, ja een naam zegt alles en niets. Toch zal ik mij voorstellen. Mijn naam is Ruben Post (1982). Opgegroeid in de kerk als zoon van een voorganger kwam ik van van jongs af aan al in contact met de menselijk behoefte aan heelheid en zijn zoektocht naar betekenis. Naast mijn spirituele wortels houd ik mij al 20 jaar bezig als verpleegkundige binnen de reguliere gezondheidszorg. Waarbij ik werkzaam ben als gespecialiseerd verpleegkundige met ruim 10 jaar ervaring met mensen met een gecompliceerde wondgenezing.

Door mijn werkzaamheden als verpleegkundige ben ik allerlei verschillende mensen tegengekomen met elk hun eigen problematiek. Ik heb ervaren hoe krachtig de mens is. De wil van het lichaam om zichzelf te genezen blijft mij fascineren. Hoe slecht de omstandigheden ook zijn, er is altijd een kracht in jezelf om uit te putten. Deze kracht wil ik bij mezelf en anderen aanspreken.

In mijn zoektocht naar deze kracht en mijn wens om mensen op een dieper niveau te helpen, stuitte ik in 2010 via de beroepsvereniging voor verpleegkundig op de opleiding tot Healing Touch Therapeut (Healing Touch is een van de paradigma’s binnen de Energetische Therapie, die goed aansluit bij het verpleegkundige model). Deze opleiding heb ik in 2013 succesvol afgerond. Deze opleiding gaf mij een diep inzicht in mezelf en bracht een aanzienlijke ervaring in bewustzijnsverruiming en persoonlijke transformatieprocessen met zich mee. En hier ligt de basis voor mijn werk als therapeut en wondconsulent.

Naast een uitgebreide studie heb ik mij verdiept in de Indiase wijsheidstradities. Van 2010 tot 2019 heb ik als vrijwilliger meegewerkt aan Embarcing the World/Amma Nederland. En ik ben in 2018 ook naar Moeder India geweest. Daar heb ik bij ISHA Foundation de 10 daagse cursus gevolgd Inner Engineering door Sadhguru. En middels het Internationaal Theosofisch Centrum in Theosofie. Yoga en transcendente meditatie zijn een belangrijke bron van inspiratie voor mijn dagelijkse leven en herinnert mij telkens weer aan de heel/eenheid van alles wat leeft.

Waardevrije kleurentaal

Devi Naga Healthcare koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. Bovendien zijn ze makkelijk te onthouden en zorgen ze er bij onenigheid of conflicten voor dat het gesprek niet te persoonlijk en daarmee onprettig wordt. Een kleur bevat immers geen oordeel. ‘Ik zie veel Rood op een slechte dag’ klinkt heel wat vriendelijker dan: ‘je gedraagt je drammerig en dominant’.